اخبارشما

محققان با تجزیه و تحلیل داده‌های به دست آمده از تحقیقات مختلف دریافتند رابطه مستقیمی بین افزایش میزان مصرف قهوه و کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد.

بر اساس این تحقیقات که با مطالعه اطلاعات حاصل از ۱۶ تحقیق با  ۵۷ هزار و ۷۳۲ مورد ابتلا به سرطان پروستات انجام گرفت، محققان دریافتند افزایش مصرف قهوه به میزان یک فنجان در هر روز، ریسک ابتلا به سرطان پروستات به میزان یک درصد کاهش می‌یابد.

به گفته محققان قهوه موجب افزایش متابولیسم قند و کاهش انسولین پلاسما و یک فاکتور رشد شبیه به انسولین می‌شود. همچنین دارای خواص ضد التهاب و آنتی اکسیدان است و میزان هورمون‌های جنسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تمام این ویژگی‌ها در شکل‌گیری و پیشرفت سرطان پروستات اثرگذار هستند.

به گفته محققان لازم است نتایج این تحقیقات به دلیل ماهیت متناقض داده‌های مورد استفاده در آن با احتیاط تفسیر شود. هیچ مطالعه‌ای مصرف بیش از اندازه قهوه را به عنوان یک راهکار پیشگیری از سرطان پروستات پیشنهاد نمی‌کند اما حداقل افرادی که درباره ابتلا به این بیماری نگرانی دارند، می‌توانند با خیال راحت و بدون نگرانی در این رابطه، از نوشیدن یک فنجان قهوه لذت ببرند.

 سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان و دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان است. گرچه میانگین سنی ابتلا بیش از ۶۰ سال است؛ ولی بروز آن در سنین قبل از ۴۰ سالگی نیز دیده شده است؛ بنابراین پزشکان معتقدند که مردان بالای ۴۰ سال باید سالی دوبار تحت غربالگری سرطان قرار گیرند.  

در حال حاضر برای تشخیص سرطان پروستات از تست دیجیتال رکتوم، آزمایش خون، MRI، نمونه‌برداری و آنتی ژن ویژه پروستات، PSA، استفاده می‌شود.

 

 

درباره سرطان پروستات: 

سرطان پروستات  (به انگلیسی: Prostate cancer) که با نام  کنسر پروستات  نیز شناخته می‌شود، پیشرفت سرطان در پروستات است که غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است. بیشتر سرطان‌های پروستات آرام رشد می‌کنند، اما برخی نسبتاً سریع رشد می‌کنند. سلول‌های سرطانی ممکن است از پروستات گسترش یابد و به دیگر بخش‌های بدن برسند، به ویژه استخوان‌ها و گره‌های لنفاوی. این بیماری ممکن است در آغاز نشانگانی را بروز ندهد.در مراحل پیشرفته‌تر می‌تواند مشکلاتی را در ادرار کردن، خون در ادرار یا درد در ناحیهٔ لگن و کمر هنگام ادرار به وجود آورد. یک بیماری دیگر به نام هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات نیز می‌تواند نشانگان مشابهی را پدیدآورد. یکی دیگر از علائمی که بعدها بروز پیدا می‌کنند شامل سطح پایین گلبول‌های قرمز است.

اخیراً محققان مرکز تحقیقات سرطان انگلیس و بیمارستان «آدن بروک» کمبریج، با مقایسه ۲۵۰ نمونه از تومورهای پروستات، موفق به شناسایی پنج نوع متفاوت سرطان پروستات شدند. هر یک از این پنج نوع سرطان پروستات دارای امضای ژنتیکی مجزا هستند و راه درمان متفاوتی دارند.

 

 

منبع: بهداشت نیوز

آیا این خبر مفید بود؟
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

آنچه دیگران میخوانند :
    روی خط رسانه